###

mezőgazdasági szakcikkek

2023. november 20. 12:32

Mesterséges intelligenciával tervezett traktorok

 


Még mielőtt bárki bármilyen traktor gyártásába kezd, szükség van legalább néhány előzetes látványtervre. Ehhez ma már pár jól irányzott kattintással azonnal hozzáférhetünk. A könnyen és gyorsan kapott látványos eredmények azonban még gyakran hagynak kivetni valót maguk után. Szemléltetésként bemutatunk néhány kiragadott példát.

Kezdjük is ezzel a Ferrari-mutáns erőgéppel. Bár "ízlések és pofonok", de talán ez a legszebb produktuma a mai próbánknak. A hátsó kereke, mintha kiállna. Vagy csak a sárvédő keskeny? Mindenesetre könyörgöm, valaki vigye el onnan a bal első kerék elől azt a kenőzsíros bödönt, mert a traktor biztosan nem hátra fog elindulni!

Íme egy futurisztikus, nyurga járgány. Megnyugtató színe ellenére viszont aggódhatunk amiatt, hogyha a traktoros beszáll a fülkébe, akkor a traktor először orrát felemelve felágaskodik és dobni fog egy hátrabukfencet, mert annyira nincs súly az első tengelyen. Arról meg nem is beszélve, hogy ez nem is termőföld; te jó ég, ez sivatag!

És akkor elérkeztünk ehhez a folyékony nitrogénbe parkolt és oda is fagyott monstrumhoz. Szemlátomást szép is, erős is, csak a tömegeloszlató hátsó kerekek olyan közel vannak egymáshoz, hogy minden bizonnyal még szőlődarálónak is átalakítható. Persze csak akkor, ha kellően kiolvadt.

Ez igen! Ez egy strapabíró mezőgazdasági vontatónak és megbízható talajművelő erőgépnek tűnik. Első ránézésre hibátlan, és még az LMBTQ festékszíneit is úgy döngöli a sárga földbe, hogy a gumiabroncsai természetesek, makulátlanul tiszták maradnak.

Végezetül elérkeztünk egy kisebb teljesítményű, emtézés, nagyon csinos géphez. Csak tudnánk, hogy mégis hogyan nyílik ki a fülkéje!? Talán a frontális szélvédőt teljes felületével sportos fiatalossággal alulról fel lehet billenteni? Akkor azonban az eléggé szerencsétlenül le fogja taszítani a beszállni kívánó, létrán álló gépkezelőt. Na mindegy, ezt még át kell gondolni!

Ahogy a többit is.

 


Írta:
G. Nagy

Képek forrása:
NightCafe - mesterséges intelligencia által működő képszerkesztő


 

 

MEGOSZTÁS:

 

szantofold.hu

 

 

 

 

hit counter